5 TIPS OM HET TE MAKEN ALS SALES CONSULTANT

shutterstock_1146050816.jpg

Wat maakt een echte topverkoper? Om die vraag te beantwoorden spraken wij met enkele Senior Sales Consultants.

1.       Oplossingsgericht

Een topverkoper is iemand die moet anticiperen op allerlei onvoorziene factoren aangezien hij met mensen werkt. Hij moet snel denken en is oplossingsgericht. Logica kunnen toepassen op werksituaties is essentieel.

2.       Transparantie

Een potentiële klant gaat van jou niets kopen als hij of zij jou niet vertrouwt. Wees daarom steeds zo transparant mogelijk en probeer vooral jezelf te blijven. Alleen zo wordt het mogelijk om een vertrouwensband te scheppen.

3.       Luisteren

Een van de belangrijkste lichaamsdelen van de verkoper is zijn luisterend oor. Daarmee wordt gepeild naar wat de wensen zijn van de klant. Het is dan de job van de verkoper om die in vervulling te laten gaan. Gaat dat niet, geef dat dan toe. Je kunt de klant en zijn wensen niet “herontwerpen”.

4.       Zelfvertrouwen

De bedoeling is natuurlijk dat je het vertrouwen wint van de potentiële klanten. Daarom moet je ook vertrouwen hebben in jezelf, en het product natuurlijk. Als dat vertrouwen er is, is er automatisch meer overtuigingskracht.

5.       Doorzettingsvermogen

Wanneer het minder goed gaat, is het belangrijk om toch door te zetten. Dat is de weg naar succes. Soms kan het gebeuren dat er eens wat minder verkopen zijn, of dat een potentiële klant iets vervelends zegt. Zeker niet persoonlijk opvatten, dat is nergens goed voor.

Zin om deze tips toe te passen op een spannende nieuwe job als sales consultant? Surf naar https://www.realestatecareers.be/sales en ontdek een job die bij jou past.